Klauzula Informacyjna

Klauzula informacyjna dot. przetwarzania danych osobowych w D – Punkt Bogdan Dudek

Zgodnie z art. 13 ust. 1 Rozporządzenia Parlamentu Europejskiego i Rady (UE) 2016/679 z dnia 27 kwietnia 2016 r. w sprawie ochrony osób fizycznych w związku z przetwarzaniem danych osobowych i w sprawie swobodnego przepływu takich danych oraz uchylenia dyrektywy 95/46/WE (ogólne rozporządzenie o ochronie danych – dalej: RODO) informuję, iż:

Administratorem Państwa danych osobowych jest Bogdan Dudek prowadzący działalność pod firmą D – Punkt Bogdan Dudek z siedzibą w Tarnowskich Górach (42-600) przy ul. Gliwickiej 128, NIP: 6451993851 tel: +48 32 380 74 25, e-mail: ksiegowosc@punkt.love

Cele przetwarzania danych

Państwa dane są przetwarzane przez Administratora w następujących celach:

  1. Zawarcia umowy - w przypadku dokonania zakupu towarów, złożenia zamówienia lub zapytania ofertowego w dowolnej formie, podane przez Państwa dane będą przetwarzane w celu zawarcia umowy sprzedaży, lub w celu podjęcia działań poprzedzających zawarcie umowy, na podstawie art. 6 ust. 1 lit. b RODO (przetwarzanie jest niezbędne do wykonania umowy, której stroną jest osoba, której dane dotyczą, lub do podjęcia działań na żądanie osoby, której dane dotyczą, przed zawarciem umowy). Dane te będą przechowywane przez okres trwania umowy oraz do 10 lat po jej zakończeniu.
  2. Zawarcia Rejestracji w sklepie internetowym - w przypadku rejestracji w sklepie internetowym, podane przez Państwa dane będą przetwarzane w celu utrzymywania profilu na stronie sklepu internetowego, prowadzenia historii zakupów, oraz dokonywania transakcji za pomocą sklepu, na podstawie art. 6 ust. 1 punkt a RODO (osoba, której dane dotyczą wyraziła zgodę na przetwarzanie swoich danych osobowych w jednym lub większej liczbie określonych celów). Dane te będą przetwarzane do momentu wycofania zgody lub do momentu ustania potrzeby przetwarzania, związanej z koniecznością ochrony praw Administratora.
  3. Zawarcia Marketingowych – w przypadku wyrażenia zgody na otrzymywanie informacji marketingowych, zapisania się do newslettera, złożenia zapytania dotyczącego produktów Administratora, zapisania się do systemu sms, dane będą przetwarzane w celu przesyłania informacji marketingowych produktów Administratora, na podstawie art. 6 ust. 1 punkt a RODO (osoba, której dane dotyczą wyraziła zgodę na przetwarzanie swoich danych osobowych w jednym lub większej liczbie określonych celów) lub na podstawie art. 6 ust. 1 lit. f RODO (przetwarzanie jest niezbędne do celów wynikających z prawnie uzasadnionych interesów realizowanych przez administratora). Uzasadnionym interesem Administratora w tym przypadku jest chęć marketingu własnego produktów. Dane te będą przetwarzane do momentu wycofania zgody lub zgłoszenia sprzeciwu. Dane będą przetwarzane z uwzględnieniem art. 172 ustawy z dnia 16 lipca 2004 r. Prawo telekomunikacyjne.
  4. Zawarcia Stosowania plików cookies - w przypadku zaakceptowania plików cookies, dane w nich zawarte będą przetwarzane w celu analizowania danych statystycznych bazujących na plikach cookies na podstawie art. 6 ust. 1 lit. a RODO (osoba, której dane dotyczą wyraziła zgodę na przetwarzanie swoich danych osobowych w jednym lub większej liczbie określonych celów). Dane te będą przetwarzane do momentu wycofania zgody. Szczegółowe informacje na temat stosowania plików cookies znajdują się w zakładce Cookies na stronie sklepu internetowego.
  5. Zawarcia Realizacji Programów Lojalnościowych - w przypadku zapisania się do Programu Lojalnościowego, Państwa dane będą przetwarzane w celu realizacji tego programu, na podstawie art. 6 ust. 1 punkt a RODO (osoba, której dane dotyczą wyraziła zgodę na przetwarzanie swoich danych osobowych w jednym lub większej liczbie określonych celów). Dane te będą przetwarzane do chwili zakończenia Programu Lojalnościowego lub do momentu cofnięcia zgody.
  6. Kontaktowych - w przypadku kontaktu z Administratorem w dowolnej sprawie, dane będą przetwarzane w celu kontaktu z osobami podającymi dane na podstawie art. 6 ust. 1 lit. a RODO (osoba, której dane dotyczą wyraziła zgodę na przetwarzanie swoich danych osobowych w jednym lub większej liczbie określonych celów) lub na podstawie art. 6 ust. 1 lit. f RODO (przetwarzanie jest niezbędne do celów wynikających z prawnie uzasadnionych interesów realizowanych przez administratora). Uzasadnionym interesem Administratora w tym przypadku jest chęć kontaktu z klientami i potencjalnymi klientami. Dane te będą przetwarzane do chwili zakończenia potrzeby kontaktu przez obydwie strony lub do momentu cofnięcia zgody.
  7. Analizy sprzedaży – Państwa dane mogą być wykorzystywane do tworzenia statystyk, zestawień i analiz na potrzeby własne na podstawie art. 6 ust. 1 lit. f RODO (przetwarzanie jest niezbędne do celów wynikających z prawnie uzasadnionych interesów realizowanych przez administratora). Uzasadnionym interesem Administratora w tym przypadku jest potrzeba dokonywania analizy rynku. Dane te będą przetwarzane do momentu zgłoszenia sprzeciwu lub ustania potrzeby dokonywania analizy rynku.
  8. Dochodzenia roszczeń – Państwa dane mogą być wykorzystywane również w celu dochodzenia uzasadnionych roszczeń przez administratora oraz prowadzenia ewentualnych postępowań sądowych, na podstawie art. 6 ust. 1 lit. f) RODO (przetwarzanie jest niezbędne do celów wynikających z prawnie uzasadnionych interesów realizowanych przez administratora). Interesem realizowanym przez Administratora jest w tym przypadku ochrona własnych praw i ich dochodzenie. Dane będą przetwarzane przez okres, w którym Administrator może dochodzić swych roszczeń.

Dobrowolność podania danych i sposób ich pozyskania

Podanie danych jest dobrowolne, jednak ich niepodanie będzie skutkowało odpowiednio brakiem możliwości:

  • zawarcia umowy
  • rejestracji w sklepie internetowym
  • otrzymywania informacji marketingowych
  • brania udziału w Programach Lojalnościowych
  • kontaktu

Odbiorcy danych osobowych / profilowanie

Podmiotami, którym przekazywane będą Państwa dane osobowe mogą być:

  • a) dostawcy systemów informatycznych oraz podmioty świadczące szeroko pojęte usługi IT, a także podmioty prowadzące usługi hostingowe oraz portale społecznościowe,
  • b) podmioty świadczące na rzecz Administratora usługi, w szczególności usługi księgowe oraz usługi prawne,
  • c) operatorzy pocztowi i kurierzy,
  • d) operatorzy systemów płatności elektronicznych oraz banki w zakresie realizacji płatności,
  • e) organy uprawnione do otrzymania Państwa danych osobowych na podstawie przepisów prawa.

W przypadku dokonania połączenia konta w serwisie punkt.love z odpowiednim kontem w portalach społecznościowych tudzież z kontem Google, odbiorcą Państwa danych osobowych mogą być następujące podmioty:

  1. Google Ireland Limited, Gordon House, Barrow Street, Dublin 4, Irlandia
  2. Facebook Ireland Ltd., 4 Grand Canal Square, Grand Canal Harbour, Dublin 2 Irlandia
  3. LinkedIn Corporation, 1000 W. Maude Avenue, Sunnyvale, CA 94085 USA (dla rezydentów krajów spoza UE, EOG, Szwajcarii)
  4. LinkedIn Ireland Unlimited Company, Wilton Plaza, Wilton Place, Dublin 2, Irlandia (dla rezydentów krajów z UE, EOG, Szwajcarii)

Informujemy, że Państwa dane osobowe nie będą przetwarzane w sposób zautomatyzowany, w tym również nie będą wykorzystywane do profilowania.

Państwa prawa

Mają Państwo prawo do żądania od Administratora dostępu do danych osobowych, które Państwa dotyczą, ich sprostowania, usunięcia lub wystąpienia z żądaniem ograniczenia ich przetwarzania oraz prawo do wniesienia sprzeciwu wobec przetwarzania, a także prawo do uzyskania kopii danych lub żądania ich przeniesienia.

W dowolnym momencie przysługuje Państwu prawo do cofnięcia wyrażonych zgód, co nie wpłynie na zgodność z prawem przetwarzania, którego dokonano do czasu ich cofnięcia. Dane osobowe będą przetwarzane do momentu cofnięcia zgody.

Informujemy również, że w zakresie ochrony danych osobowych przysługuje Państwu prawo do wniesienia skargi do organu nadzorczego- Prezesa Urzędu Ochrony Danych Osobowych.

Zaufane Opinie IdoSell
4.82 / 5.00 419 opinii
Zaufane Opinie IdoSell
2020-01-22
Wszystko ok
2020-01-30
Zamówienie złożone zza granicy. Czekało na odbiór, dokładnie to, czego szukałam. Obsługa pomocna, sympatyczna.
Strona korzysta z plików cookie w celu realizacji usług zgodnie z Polityką dotyczącą cookies. Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do cookie w Twojej przeglądarce.
Zamknij
pixel